Numele meu este Raluca şi sunt fotograf de nuntă & lifestyle, localizată în Cluj-Napoca (RO), în inima Transilvaniei. Îmi place să fotografiez nunţi autentice şi romatice, oameni în miniatură şi portrete naturale ale celor din jurul meu, în Cluj-Napoca sau oriunde în România sau în lume. Îmi place să îmi iau rucsacul în spate + aparatul foto la gât şi să călătoresc, aşa că, dacă plănuiţi să mai adăugaţi câteva ştampile pe paşaportul vostru, mi-ar plăcea foarte mult să vă fotografiez povestea.

câteva lucruri despre mine

Sunt o împiedicată, de aceea vă sugerez să nu lăsaţi prea multe porţelanuri şi bibelouri pe lângă mine.
Îmi place să călătoresc. Mult.
Am vizitat: Anglia, Italia, Franţa, Olanda, Germania, Ungaria, Grecia, Bulgaria şi SUA.
Aş vrea să vizitez: Norvegia, Islanda, Austria, Asia (TOATĂ), Maroc, Peru şi Botswana.
Serialul meu preferat este Gilmore Girls.
Pentru mine, o zi perfectă este undeva în inima naturii cu un cort, un foc de tabără şi câţiva prieteni apropiaţi.
Am o pisică albă, grasă şi blănoasă pe nume Mau. Sforăie.
Sportul meu preferat este înotul, deşi nu spun niciodată nu unei ture bune cu bicicleta.
Cred că aş putea să mănânc o lebenită întreagă.
Piesa mea preferată este “Send Me On My Way” de la Rusted Root. Play Apasă aici să-l asculţi 🙂
Încă am emoţii înaintea fiecărui shooting.
Aş vrea să am o casă pe malul mării şi o cabană undeva la munte, lângă un lac. Şi aş fi fericită.

Cum a început totul...

    …cu siguranţă dragostea mea pentru fotografie nu a apărut când eram mică. Ba din contră, se lăsa cu multe lacrimi vărsate şi cu ascuns după fusta mamei. Cum apărea un nene cu un aparat foto la gât se dezlănţuia Ralucuţa şi, drept urmare, nici o poză normală cu individa până pe la vreo 6 ani. După, cred că mi-am dat seama că sunt lucruri mai productive de făcut, cum ar fi adunatul de castane şi pisici boschetare în drumul spre casă de la şcoală.

    M-am îndrăgostit de fotografie ceva ani mai târziu, când eram în liceu şi îmi căutăm un hobby şi prieteni noi. Aşa că, încet, încet, de la sesiunile foto cu colegele în lanul de păpuşoi după ora de engleză, până la a fotografia amintirile cuiva, am apăsat shutter-ul de atât de multe ori, încât 8 ani au trecut ca prin vis.

(mai vărs şi acum câte o lacrimă, dar de emoţie)

Stilul Meu

    Îmi plac fotografiile naturale, cu o tentă romantică. Eu cred că fotografiile care surprind momente neplănuite sunt de zece ori mai preţioase decât cele regizate, iar lucrurile mărunte vă vor face întotdeauna să vă aduceţi aminte de momente dragi vouă.

    Încerc, pe cât posibil, să folosesc doar lumina naturală, tonuri de culoare şi un focus mai soft, iar lumina de la apus va fi intotdeauan plăcerea mea nevinovată. Nu îmi plac fotografiile convenţionale şi, tocmai de aceea, încerc să documentez şi să spun povestea unei zile, începând cu un motan ce doarme leneş pe rochia de mireasă sau o vază cu flori proaspete, culese împreună cu mama în ziua precedentă. Detaliile de genula acesta, chiar dacă pe moment nu vă daţi seama, contează, iar peste ani astfel de fotografii vor face, poate, alte generaţii nostalgice.